Program Peduli Rakyat PKP Yayasan Mukhriz

KLANG – Rabu, 22 April 2020

Memahami penderitaan rakyat yang terkesan teruk dengan penularan wabak Covid-19 sehingga memaksa kerajaan melaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan di seluruh negara, YAYASAN MUKHRIZ mengambil inisiatif segera menyalurkan bantuan kepada mereka yang memerlukan.

Pada kali ini Yayasan Mukhriz menyediakan 500 pek dan kotak bantuan makanan berupa beras dan barangan dapur dengan menyasarkan penghantaran terus ke 500 buah rumah sekitar Dun Selat Klang melibatkan Kampung Delek, Kampung Sungai Udang, Kampung Telok Gadong dan kawasan sekitar.

Pasukan 10 orang sukarelawan YM telah dibantu oleh sukarelawan Pejabat Dun Selat Klang. Dengan kerjasama ini, penghantaran bantuan kepada kumpulan sasaran tercapai dengan segera dan tepat.